Diabetický broskvový kompot - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Diabetický broskvový kompot
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 47756 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
1 kg | Broskve |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Sacharin |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 317,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,2mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Citronová šťáva, Sacharin, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Diabetický broskvový kompot postup přípravy receptu:
1 | Broskve krátce spaříme vroucí vodou a oloupeme. Překrojíme na poloviny a odstraníme pecky. |
2 | Sacharin rozmícháme ve vodě, vložíme broskve a povaříme cca 5-8 minut. Zakápneme citronovou šťávou a necháme odležet do druhého dne. Poté scedíme, roztok svaříme a broskve vložíme zpět. Ještě krátce povaříme, rozdělíme do čistých sklenic a uzavřeme. |
Poznámka
Čas přípravy je bez doby odležení broskví-do druhého dne.