Jednoduchý recept

Fazolový vepřový guláš

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 47757
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
3 stroužek Česnek
1 ks Cibule
200 g Fazole bílé
1,5 dl Hovězí vývar základní
1 špetka Kmín mletý
1 špetka Majoránka
1 hrst Mouka pšeničná hladká
5 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Paprika mletá sladká
4 ks Párky jemné
1 špetka Pepř černý mletý
2 dl Smetana zakysaná 12%
1 špetka Sůl
750 g Vepřová plec
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

54% Kalorie 1,074 kcal
Kilojoule 4 495kJ
18% Sacharidy 63 g
89% Tuky 67 g
15% Sodík 306 mg
98% Bílkoviny 55 g

Fazolový vepřový guláš postup přípravy receptu:

1

Bílé fazole den předem propláchneme pod studenou vodou a pak je v dostatečném možství studené vody necháme namočené. Druhý den je uvaříme, do vody přidáme bobkový list. Uvařené slijeme přes síto a necháme okapat.

2

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Oloupaný česnek prolisujeme a smícháme se solí. Zakysanou smetanu v misce rozmícháme s moukou.

3

Vepřovou plec omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky, opepříme a osolíme.

4

Ve velké pánvi rozehřejeme olej, na něm osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku a krátce osmažíme. Pak přidáme kostky masa a při stálém míchání je osmažíme ze všech stran. Když maso pustí šťávu, zmírníme oheň, přisypeme kmín, podlijeme vývarem a přikryté pokličkou dusíme. Během dušení občas zamícháme a v případě potřeby přilijeme vývar.

5

Když maso začíná měknout, přidáme k němu prolisovaný česnek, majoránku, uvařené fazole a smetanu smíchanou s moukou. Vše důkladně promícháme a na mírném ohni ještě krátce vaříme.

6

V malé pánvi na oleji opečeme párky, které na koncích nařízneme do kříže.

7

Porce fazolového guláše dáme na servírovací talíře a na každou položíme opečený párek. Podáváme s chlebem nebo topinkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept