Fazolový vepřový guláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolový vepřový guláš
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 47757 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
200 g | Fazole bílé |
1,5 dl | Hovězí vývar základní |
1 špetka | Kmín mletý |
1 špetka | Majoránka |
1 hrst | Mouka pšeničná hladká |
5 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
4 ks | Párky jemné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 dl | Smetana zakysaná 12% |
1 špetka | Sůl |
750 g | Vepřová plec |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 133,1mg |
Draslík | 625,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Majoránka, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl, Vepřová plec, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole bílé, Kmín mletý, Mouka pšeničná hladká, Párky jemné, Pepř černý mletý, Smetana zakysaná 12% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolový vepřový guláš postup přípravy receptu:
1 | Bílé fazole den předem propláchneme pod studenou vodou a pak je v dostatečném možství studené vody necháme namočené. Druhý den je uvaříme, do vody přidáme bobkový list. Uvařené slijeme přes síto a necháme okapat. |
2 | Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Oloupaný česnek prolisujeme a smícháme se solí. Zakysanou smetanu v misce rozmícháme s moukou. |
3 | Vepřovou plec omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky, opepříme a osolíme. |
4 | Ve velké pánvi rozehřejeme olej, na něm osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku a krátce osmažíme. Pak přidáme kostky masa a při stálém míchání je osmažíme ze všech stran. Když maso pustí šťávu, zmírníme oheň, přisypeme kmín, podlijeme vývarem a přikryté pokličkou dusíme. Během dušení občas zamícháme a v případě potřeby přilijeme vývar. |
5 | Když maso začíná měknout, přidáme k němu prolisovaný česnek, majoránku, uvařené fazole a smetanu smíchanou s moukou. Vše důkladně promícháme a na mírném ohni ještě krátce vaříme. |
6 | V malé pánvi na oleji opečeme párky, které na koncích nařízneme do kříže. |
7 | Porce fazolového guláše dáme na servírovací talíře a na každou položíme opečený párek. Podáváme s chlebem nebo topinkami. |