Rybízový diabetický kompot - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybízový diabetický kompot
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 47762 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
1 kg | Rybíz červený |
2 kávová lžička | Sacharin |
125 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
5% Kalorie 96 kcal
Kilojoule 401kJ
7% Sacharidy 24 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 5 mg
4% Bílkoviny 2 g
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 458,4mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 68,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rybíz červený, Sacharin, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Rybízový diabetický kompot postup přípravy receptu:
1 | Rybíz propláchneme na sítu, necháme okapat a bobule otrháme. Posypeme sacharinem a necháme odležet 5-6 hodin, aby se ovoce prosladilo. |
2 | Poté zalijeme vodou a zvolna zahříváme cca 3-5 minut. Bobule nesmí popraskat. |
3 | Kompot rozdělíme do čistých sklenic a uzavřeme. |
Poznámka
Čas přípravy je bez doby namáčení rybízu 5-6 hodin.