Jednoduchý recept

Pikantní hovězí guláš s pórkem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 47763

Ingredience

1 ks Cibule
750 g Hovězí maso přední
1,5 l Hovězí vývar základní
1 hrst Mouka pšeničná hladká
4 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Paprika mletá pálivá
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pórek
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 587 kcal
Kilojoule 2 455kJ
12% Sacharidy 45 g
28% Tuky 21 g
62% Sodík 1 g
94% Bílkoviny 53 g

Pikantní hovězí guláš s pórkem postup přípravy receptu:

1

Pórek omyjeme a nakrájíme na slabá kolečka. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Hovězí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostičky, opepříme a osolíme.

2

Ve velké pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm cibuli. Posypeme ji mletou pálivou paprikou a krátce smažíme, pak přidáme kostky masa, které prudce opečeme za stálého míchání ze všech stran. Zmírníme oheň, přilijeme vývar a pod pokličkou dusíme. Během dušení občas zamícháme a podle potřeby přilijeme vývar.

3

Když začne maso měknout, přidáme do pánve kolečka pórku, prolisovaný česnek a worcesterovou omáčku. Vše důkladně promícháme a necháme dusit, až je maso zcela měkké. Nakonec posypeme moukou, chvíli smažíme, promícháme a necháme ještě chvíli vařit.

Poznámka

Nejvhodnější přílohou jsou houskové knedlíky. Pokud chceme guláš ještě víc pikantní, můžeme do něj přidat nakrájenou chilli papričku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept