Pikantní hovězí guláš s pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní hovězí guláš s pórkem
Pikantní hovězí guláš s pórkem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47763 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
750 g | Hovězí maso přední |
1,5 l | Hovězí vývar základní |
1 hrst | Mouka pšeničná hladká |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Paprika mletá pálivá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 116,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,3mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí maso přední, Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Pórek, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní hovězí guláš s pórkem postup přípravy receptu:
1 | Pórek omyjeme a nakrájíme na slabá kolečka. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Hovězí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostičky, opepříme a osolíme. |
2 | Ve velké pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm cibuli. Posypeme ji mletou pálivou paprikou a krátce smažíme, pak přidáme kostky masa, které prudce opečeme za stálého míchání ze všech stran. Zmírníme oheň, přilijeme vývar a pod pokličkou dusíme. Během dušení občas zamícháme a podle potřeby přilijeme vývar. |
3 | Když začne maso měknout, přidáme do pánve kolečka pórku, prolisovaný česnek a worcesterovou omáčku. Vše důkladně promícháme a necháme dusit, až je maso zcela měkké. Nakonec posypeme moukou, chvíli smažíme, promícháme a necháme ještě chvíli vařit. |
Poznámka
Nejvhodnější přílohou jsou houskové knedlíky. Pokud chceme guláš ještě víc pikantní, můžeme do něj přidat nakrájenou chilli papričku.