Zapečené broskve a jahody s ořechovou drobenkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené broskve a jahody s ořechovou drobenkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Gordon Ramsey |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 47766 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
500 g | Broskve |
40 g | Cukr krupice |
300 g | Jahody zahradní |
200 ml | Zakysaná smetana |
10 g | Zázvor mletý |
Na drobenku | |
---|---|
50 g | Cukr krupice |
30 g | Máslo čerstvé |
60 g | Mouka polohrubá |
60 g | Ořechy lískové |
3 g | Skořice mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 35,0mg |
Draslík | 577,9mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,0mg |
Vitamín E | 4,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Cukr krupice, Jahody zahradní, Zakysaná smetana, Zázvor mletý, Cukr krupice, Ořechy lískové, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené broskve a jahody s ořechovou drobenkou postup přípravy receptu:
1 | Broskve rozpůlíme, zbavíme pecky a spolu s jahodami nakrájíme na kousky. Spolu se zázvorem, cukrem a 2 lžícemi vody dáme na pánev a povaříme 2 minuty, jen co se cukr rozpustí. Přendáme do mísy a necháme vychladnout. |
2 | Oříšky nasekáme a promícháme v míse s moukou, cukrem a skořicí, nakonec zapracujeme nakrájené máslo, aby vznikla drobenka. |
3 | Do zapékacích misek dáme porci ovocné směsi, zasypeme ořechovou drobenkou a dáme péct do středně vyhřáté trouby na 20 minut. |
4 | Po vytažení z trouby necháme několik minut odpočinout a podáváme se zakysanou smetanou. |