Jednoduchý recept

Zapečené broskve a jahody s ořechovou drobenkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 47766
Kategorie: Ovocné dezerty

Ingredience

500 g Broskve
40 g Cukr krupice
300 g Jahody zahradní
200 ml Zakysaná smetana
10 g Zázvor mletý
Na drobenku
50 g Cukr krupice
30 g Máslo čerstvé
60 g Mouka polohrubá
60 g Ořechy lískové
3 g Skořice mletá

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 468 kcal
Kilojoule 1 957kJ
16% Sacharidy 58 g
35% Tuky 26 g
2% Sodík 42 mg
12% Bílkoviny 7 g

Zapečené broskve a jahody s ořechovou drobenkou postup přípravy receptu:

1

Broskve rozpůlíme, zbavíme pecky a spolu s jahodami nakrájíme na kousky. Spolu se zázvorem, cukrem a 2 lžícemi vody dáme na pánev a povaříme 2 minuty, jen co se cukr rozpustí. Přendáme do mísy a necháme vychladnout.

2

Oříšky nasekáme a promícháme v míse s moukou, cukrem a skořicí, nakonec zapracujeme nakrájené máslo, aby vznikla drobenka.

3

Do zapékacích misek dáme porci ovocné směsi, zasypeme ořechovou drobenkou a dáme péct do středně vyhřáté trouby na 20 minut.

4

Po vytažení z trouby necháme několik minut odpočinout a podáváme se zakysanou smetanou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept