Jednoduchý recept

Dušená karotka s badyánem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (22%)
ID receptu: 47768

Ingredience

4 ks Badyán
20 ml Citronová šťáva
40 g Cukr třtinový
800 g Karotka
40 g Máslo čerstvé
4 g Pepř černý mletý
2 g Skořice mletá
8 g Sůl
150 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 163 kcal
Kilojoule 682kJ
7% Sacharidy 25 g
9% Tuky 6 g
36% Sodík 728 mg
5% Bílkoviny 3 g

Dušená karotka s badyánem postup přípravy receptu:

1

Karotku podélně rozpůlíme a ještě jednou rozkrojíme na čtvrky. Potom v pánvi rozehřejeme máslo a karotky vložíme na pánev, opékáme asi 5 minut, až mrkev změkne. Posypeme hnědým cukrem a zakapeme citronovou šťávou, vmícháme skořici, badyán a podlijeme zeleninovým vývarem. Vaříme na mírném ohni, dokud se tekutina téměř neodpaří, asi 10 minut. Osolíme, opepříme a můžeme podávat jako přílohu k masům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept