Kmínová pěna - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kmínová pěna
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 4777 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
250 ml | Hovězí vývar základní |
1 špetka | Kmín drcený |
20 ml | Kmínka - Akvavit |
1 špetka | Pepř černý mletý |
125 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 320,3mg |
Draslík | 97,1mg |
Vláknina | 50,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Kmín drcený, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmínka - Akvavit, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kmínová pěna postup přípravy receptu:
1 | Smícháme vejce, žloutky, kmínku a 3 lžíce hovězího vývaru a v horké vodní lázni šleháme až vznikne krém. |
2 | Poté přidáme zbylý vývar a smetanu a šleháme do zhoustnutí. Ochutíme solí, pepřem a mletým kmínem. |
3 | Omáčka je vhodná k rybám, zejména k candátovi. |
Poznámka
Kmínka-akvavit