Jednoduchý recept

Kmínová pěna

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 4777
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

250 ml Hovězí vývar základní
1 špetka Kmín drcený
20 ml Kmínka - Akvavit
1 špetka Pepř černý mletý
125 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 151 kcal
Kilojoule 631kJ
1% Sacharidy 3 g
14% Tuky 11 g
14% Sodík 271 mg
15% Bílkoviny 8 g

Kmínová pěna postup přípravy receptu:

1

Smícháme vejce, žloutky, kmínku a 3 lžíce hovězího vývaru a v horké vodní lázni šleháme až vznikne krém.

2

Poté přidáme zbylý vývar a smetanu a šleháme do zhoustnutí. Ochutíme solí, pepřem a mletým kmínem.

3

Omáčka je vhodná k rybám, zejména k candátovi.

Poznámka

Kmínka-akvavit

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept