Grilovaný zeleninový špíz s kozím sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaný zeleninový špíz s kozím sýrem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 47772 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
2 ks | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule červená |
1 ks | Cuketa |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Omáčka sojová světlá |
0,5 polévková lžíce | Oregano čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř 4 barev |
0,5 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
0,5 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
2 špetka | Sůl |
200 g | Sýr kozí |
Česnekový dip | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
2 špetka | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Majonéza |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř bílý |
4 polévková lžíce | Smetana zakysaná 15% |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 39,5mg |
Draslík | 387,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cuketa, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Sýr kozí, Česnek, Citronová šťáva, Cukr krupice, Majonéza, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Olej olivový, Omáčka sojová světlá, Oregano čerstvé, Pepř 4 barev, Petržel - nať, Olej olivový, Smetana zakysaná 15% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaný zeleninový špíz s kozím sýrem postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si česnekový dip: Do misky dáme oloupaný utřený česnek se solí. Přidáme citrónovou šťávu, olivový olej, zakysanou smetanu a majonézu. Promícháme a popřípadě dochutíme solí, pepřem i cukrem. Potom omáčku zakryjeme a dáme vychladnout. |
2 | Očistíme a omyjeme zeleninu a bylinky: Nové brambory, mladou cuketu, červenou cibuli, rajčata, česnek, čerstvé oregano, čerstvý rozmarýn a petrželku. Brambory (i se slupkou) a cuketu nakrájíme na plátky. Cibuli a rajčata nakrájíme na osminky, cibuli pak rozdělíme na plátky. Bylinky pokrájíme nadrobno. Vše dáme do mísy, přidáme kozí sýr pokrájený na kostky (2 x 2 cm), olivový olej, sůl, pepř, prolisovaný česnek, sójovou omáčku, zeleninu a promícháme. Postupně vše střídavě napichujeme na špejle. |
3 | Špízy poskládáme na grilovací pánev. Grilujeme přibližně 8-10 minut. Servírujeme horké s česnekovým dipem. |