Jednoduchý recept

Zbojnický řízek z mletého masa

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 47773
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
3 ks Feferony
350 g Hovězí maso mleté
0,5 dl Hovězí vývar základní
1 špetka Kmín mletý
25 g Křen
250 g Majonéza
1 dl Olej olivový
1 špetka Paprika mletá sladká
50 g Paprika sterilovaná
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
100 g Veka
350 g Vepřové maso mleté

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 882 kcal
Kilojoule 3 691kJ
5% Sacharidy 18 g
98% Tuky 74 g
34% Sodík 677 mg
65% Bílkoviny 36 g

Zbojnický řízek z mletého masa postup přípravy receptu:

1

Veku nakrájíme a namočíme v misce do vývaru. Sterilované papriky a feferonku nakrájíme najemno. Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme se solí. Křen oškrábeme a nastrouháme najemno.

2

Oba druhy masa v míse smícháme s vekou, z které jsme vymačkali vývar, opepříme, osolíme, dochutíme kmínem a důkladně promícháme. Potom z masové směsi vytvoříme 4 plátky, na střed každého dáme nastrouhaný křen a zabalíme do tvaru válečku.

3

V pánvi rozehřejeme olej a na něm masové válečky usmažíme ze všech stran.

4

V době smažení si připravíme omáčku. V míse metlou velmi důkladně smícháme majonézu, nakrájené papriky a feferonky, česnek se solí, sladkou papriku a trochu nálevu z kapií. Omáčku necháme chvíli v chladnu uležet.

5

Osmažené masové válečky podáváme přelité studenou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo smažené bramborové hranolky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept