Recept

Pečené brambory sypané semínky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 47777

Ingredience

1 kg Brambory
8 dl Bujón houbový
1 polévková lžíce Kmín celý
4 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Petržel - nať
3 polévková lžíce Sezamová semínka
3 polévková lžíce Slunečnicové semínko loupané
2 kávová lžička Sůl
Sýrový dip
1 polévková lžíce Bazalka
3 ks Cibulka jarní
3 polévková lžíce Jogurt bílý smetanový
4 kávová lžička Pepř 4 barev
1 polévková lžíce Petržel - nať
3 polévková lžíce Pivo světlé 10% 3,9% obj.
300 g Sýr kozí
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 762 kcal
Kilojoule 3 188kJ
14% Sacharidy 50 g
52% Tuky 39 g
30% Sodík 603 mg
38% Bílkoviny 21 g

Pečené brambory sypané semínky postup přípravy receptu:

1

Brambory se zdravou slupkou dobře omyjeme, dáme do hrnce, zalijeme houbovým bujónem a vaříme 10 minut. Potom je scedíme, necháme okapat a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Omyjeme petrželku a drobně ji pokrájíme. Plech potřeme olivovým olejem. Plátky brambor poklademe na plech a osolíme je. Posypeme je slunečnicovými a sezamovými semínky, kmínem a petrželkou. Plátky otočíme a druhou stranu posypeme též všemi ingrediencemi. Brambory pokapeme olejem a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme přibližně 20 minut při 200°C.

2

Mezitím si připravíme sýrový dip: Kozí sýr rozmělníme vidličkou v misce s pivem, smetanovým bílým jogurtem, solí a čerstvě pomletým pepřem 4 barev. Omyjeme jarní cibulku, petrželku a bazalku. Vše nadrobno pokrájíme a přimícháme do sýru.

3

Horké brambory dáme na talíře a podáváme je se sýrovým dipem, který servírujeme v malých miskách.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept