Srbská zapečená musaka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srbská zapečená musaka
Srbská zapečená musaka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47779 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
750 g | Květák |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
2,5 dl | Smetana 12% (konzumní) |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
350 g | Vepřové maso mleté |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 210,7mg |
Draslík | 907,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 95,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 65,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Květák, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srbská zapečená musaka postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Květák omyjeme, rozebereme na růžičky a uvaříme ve slané vodě. Uvařený květák slijeme a necháme v sítu okapat. Smetanu v misce metlou rozmícháme s vejcem a jemně nasekanou natí petrželky. |
2 | V pánvi rozehřejeme 1/2 oleje, osmahneme na něm 1/2 nakrájené cibule, přidáme mleté maso a za stálého míchání osmažíme dozlatova, opepříme, osolíme a přikryté poklicí necháme chvíli dusit. Pak přisypeme hrst strouhanky, promícháme a pokračujeme v dušení. |
3 | Zapékací mísu vymažeme zbylým olejem, vysypeme ji strouhankou a na dno rozprostřeme 1/2 uvařeného květáku. Přidáme dušené maso a na něj dáme cibuli a zbylý uvařený květák. Mísu vložíme do trouby, předehřáté na 200°C a necháme zapékat 10 minut. Poté musaku zalijeme smetanou s vejcem a petrželkou a ještě asi 5 minut necháme péct. |
4 | Podáváme s vařenými bramborami. |