Jednoduchý recept

Srbská zapečená musaka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 47779
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
750 g Květák
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
2,5 dl Smetana 12% (konzumní)
3 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
350 g Vepřové maso mleté

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 436 kcal
Kilojoule 1 823kJ
5% Sacharidy 18 g
40% Tuky 30 g
13% Sodík 253 mg
44% Bílkoviny 25 g

Srbská zapečená musaka postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Květák omyjeme, rozebereme na růžičky a uvaříme ve slané vodě. Uvařený květák slijeme a necháme v sítu okapat. Smetanu v misce metlou rozmícháme s vejcem a jemně nasekanou natí petrželky.

2

V pánvi rozehřejeme 1/2 oleje, osmahneme na něm 1/2 nakrájené cibule, přidáme mleté maso a za stálého míchání osmažíme dozlatova, opepříme, osolíme a přikryté poklicí necháme chvíli dusit. Pak přisypeme hrst strouhanky, promícháme a pokračujeme v dušení.

3

Zapékací mísu vymažeme zbylým olejem, vysypeme ji strouhankou a na dno rozprostřeme 1/2 uvařeného květáku. Přidáme dušené maso a na něj dáme cibuli a zbylý uvařený květák. Mísu vložíme do trouby, předehřáté na 200°C a necháme zapékat 10 minut. Poté musaku zalijeme smetanou s vejcem a petrželkou a ještě asi 5 minut necháme péct.

4

Podáváme s vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept