Jednoduchý recept

Roštěnky vídeňské

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 4778

Ingredience

2 ks Cibule
750 g Hovězí bok
3 polévková lžíce Hovězí vývar základní
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 ks Salát hlávkový
2,5 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 422 kcal
Kilojoule 1 765kJ
2% Sacharidy 6 g
34% Tuky 25 g
16% Sodík 312 mg
73% Bílkoviny 41 g

Roštěnky vídeňské postup přípravy receptu:

1

Roštěnky jemně naklepeme, na okrajích nakrojíme na více místech a opět shrneme do původního tvaru, osolíme, opepříme a lehce zaprášíme hladkou moukou.

2

Sádlo rozehřejeme na pánvi a roštěnky z každé strany opečeme cca 3 minuty. Poté je přendáme na teplou mísu, sádlo slijeme,přidáme máslo, špetku mouky, osmahneme a přidáme cca 3 lžíce vývaru. Necháme přejít varem.

3

Hotovou šťávou přelijeme roštěnky na horké míse, obložíme zeleninou nebo listy salátu a na každou roštěnku dáme kroužky cibule osmažené na zbytku sádla.

Poznámka

Jako přílohu podáváme osmažené malé brambory nebo hranolky anebo saláty. K této úpravě musí být maso odleželé, jinak budou roštěnky tvrdé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept