Jednoduchý recept

Zapečené sledě

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 47781

Ingredience

1 kg Sleď čerstvý
1 kávová lžička Sůl
Náplň
1 dl Citronová šťáva
30 g Kopr čerstvý
200 g Sardelová očka
Posypka
1 ks Citrony
60 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
1,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
50 g Strouhanka

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 458 kcal
Kilojoule 1 914kJ
3% Sacharidy 9 g
47% Tuky 36 g
10% Sodík 191 mg
49% Bílkoviny 28 g

Zapečené sledě postup přípravy receptu:

1

Sledě očistíme, vykucháme, dobře omyjeme a osolíme. Plátky sleďů položíme kůží dolů. Do každého sledě položíme sardelové očko, trochu nasekaného kopru, pokapeme citronovou šťávou a sledě svineme do závitku.

2

Sleďové závitky naskládáme do zapékací mísy, povrch opět zakapeme vymačkanou citronovou šťávou, posypeme pepřem, polijeme rozpuštěným máslem, zalijeme smetanou a nakonec posypeme strouhankou. Mísu vložíme do nahřáté trouby, kde zapékáme přibližně 20-25 minut. Těsně před dopečením sledě posypeme nasekanou petrželovou natí.

3

Zapékací mísu vytáhneme z trouby, sledě přiklopíme na 5 minut a potom porce rozdělíme na talíře.

Poznámka

Takto připravené sledě můžeme podávat teplé s vařeným bramborem. Ale také jen s čerstvým chlebem, anebo opečenou vekou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept