Zapečené sledě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené sledě
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 47781 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Sleď čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
Náplň | |
---|---|
1 dl | Citronová šťáva |
30 g | Kopr čerstvý |
200 g | Sardelová očka |
Posypka | |
1 ks | Citrony |
60 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
1,5 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
50 g | Strouhanka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 272,8mg |
Draslík | 131,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Citronová šťáva, Kopr čerstvý, Citrony, Strouhanka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sleď čerstvý, Sardelová očka, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené sledě postup přípravy receptu:
1 | Sledě očistíme, vykucháme, dobře omyjeme a osolíme. Plátky sleďů položíme kůží dolů. Do každého sledě položíme sardelové očko, trochu nasekaného kopru, pokapeme citronovou šťávou a sledě svineme do závitku. |
2 | Sleďové závitky naskládáme do zapékací mísy, povrch opět zakapeme vymačkanou citronovou šťávou, posypeme pepřem, polijeme rozpuštěným máslem, zalijeme smetanou a nakonec posypeme strouhankou. Mísu vložíme do nahřáté trouby, kde zapékáme přibližně 20-25 minut. Těsně před dopečením sledě posypeme nasekanou petrželovou natí. |
3 | Zapékací mísu vytáhneme z trouby, sledě přiklopíme na 5 minut a potom porce rozdělíme na talíře. |
Poznámka
Takto připravené sledě můžeme podávat teplé s vařeným bramborem. Ale také jen s čerstvým chlebem, anebo opečenou vekou.