Jednoduchý recept

Telecí řízky s žampionovou omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 47782
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Cibule
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 l Mléko polotučné
1 hrst Mouka pšeničná hladká
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
100 g Šunka dušená
100 g Sýr Ementál (Primátor)
600 g Telecí kýta
300 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 550 kcal
Kilojoule 2 301kJ
11% Sacharidy 40 g
26% Tuky 19 g
8% Sodík 158 mg
95% Bílkoviny 54 g

Telecí řízky s žampionovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Cibule oloupeme a nakrájíme najemno. Žampiony opláchneme studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme na plátky. Šunku nakrájíme na tenké krátké proužky. Sýr nastrouháme. Maso omyjeme, osušíme, rozkrájíme na řízky, naklepeme, opepříme a osolíme.

2

V pánvi rozehřejeme 1/2 másla a řízky na něm prudce opečeme z obou stran.

3

V druhé pánvi na zbylém másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme plátky žampionů, promícháme a přikryté pokličkou necháme dusit. Když žampiony změknou, přidáme k nim nakrájenou šunku, chvíli vše smažíme, poté posypeme moukou a opět osmahneme. Směs dobře promícháme, za stálého míchání přilijeme mléko, opepříme, osolíme a na mírném ohni vaříme, dokud nevznikne hladká hustší omáčka.

4

Zapékací mísu mírně vymastíme a dáme do ní řízky. Posypeme je nastrouhaným sýrem, polijeme vypečenou šťávou a žampionovou omáčkou a v troubě, předehřáté na 200°C zapečeme, až má omáčka zlatavou barvu.

5

Vhodnou přílohou jsou smažené bramborové hranolky.

Poznámka

Čerstvé žampiony můžeme nahradit žampiony sterilovanými, které propláchneme ve vodě a necháme v sítu okapat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept