Smažené telecí řízky obalené v sýru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené telecí řízky obalené v sýru
Smažené telecí řízky obalené v sýru
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47784 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 g | Máslo čerstvé |
1 hrst | Mouka pšeničná hladká |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
250 g | Sýr Eidam cihla 30% |
750 g | Telecí kýta |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 387,9mg |
---|---|
Cholesterol | 333,3mg |
Draslík | 747,4mg |
Vláknina | 39,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Telecí kýta, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené telecí řízky obalené v sýru postup přípravy receptu:
1 | Sýr nastrouháme najemno. Vejce v misce rozšleháme. Telecí kýtu nakrájíme na řízky, které omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme. Okraje masa nařízneme, aby se při smažení nekroutilo. Řízky postupně obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a pouze z jedné strany v nastrouhaném sýru. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej, řízky na něm prudce osmahneme z obou stran, pak oheň zmírníme a pomalu je dosmažíme doměkka. |
3 | Před podáváním řízky pokapeme rozehřátým máslem. |
4 | Nejvhodnější přílohou jsou vařené brambory nebo smažené bramborové hranolky, které přelijeme vypečenou šťávou. |