Jednoduchý recept

Rybí paštika

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 47785

Ingredience

400 g Filé z aljašské tresky
150 g Krabí tyčinky
4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 polévková lžíce Omáčka tatarská
1 kávová lžička Pepř 4 barev
3 dl Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 314 kcal
Kilojoule 1 314kJ
1% Sacharidy 4 g
33% Tuky 25 g
10% Sodík 192 mg
34% Bílkoviny 19 g

Rybí paštika postup přípravy receptu:

1

Mražené filé tresky necháme rozmrazit, opláchneme, nakrájíme na kousky a osolené rozmixujeme. Přidáme jeden bílek, rozmixujeme, pomalu za běhu mixéru přiléváme smetanu a olej. Přimícháme tatarskou omáčku a pepř a mixujeme. Nakonec zlehka přimícháme z jednoho bílku ušlehaný sníh.

2

Formu srnčí hřbet vymažeme olejem, nalijeme půlku připravené směsi, naskládáme na ni krabí tyčinky a zalijeme druhou půlkou směsi. Formu přikryjeme vložíme do mikrovlnné trouby při výkonu 500 W na 20 minut.

3

Hotovou paštiku vytáhneme z mikrovlnné trouby, necháme vychladnout a krájíme na tenké úhledné plátky.

Poznámka

Takto připravenou paštiku podáváme studenou s čerstvým, anebo opečeným pečivem a zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept