Rybí paštika - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí paštika
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 47785 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
400 g | Filé z aljašské tresky |
150 g | Krabí tyčinky |
4 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce | Omáčka tatarská |
1 kávová lžička | Pepř 4 barev |
3 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 172,5mg |
Draslík | 54,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Krabí tyčinky, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Olej olivový extra panenský, Omáčka tatarská, Pepř 4 barev, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí paštika postup přípravy receptu:
1 | Mražené filé tresky necháme rozmrazit, opláchneme, nakrájíme na kousky a osolené rozmixujeme. Přidáme jeden bílek, rozmixujeme, pomalu za běhu mixéru přiléváme smetanu a olej. Přimícháme tatarskou omáčku a pepř a mixujeme. Nakonec zlehka přimícháme z jednoho bílku ušlehaný sníh. |
2 | Formu srnčí hřbet vymažeme olejem, nalijeme půlku připravené směsi, naskládáme na ni krabí tyčinky a zalijeme druhou půlkou směsi. Formu přikryjeme vložíme do mikrovlnné trouby při výkonu 500 W na 20 minut. |
3 | Hotovou paštiku vytáhneme z mikrovlnné trouby, necháme vychladnout a krájíme na tenké úhledné plátky. |
Poznámka
Takto připravenou paštiku podáváme studenou s čerstvým, anebo opečeným pečivem a zeleninou.