Lososí plátky s citronem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lososí plátky s citronem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 47788 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 dl | Citronová šťáva |
2 ks | Citrony |
800 g | Losos - filety |
1 dl | Olej olivový extra panenský |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
30 g | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 104,0mg |
Draslík | 792,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 51,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Citrony, Losos - filety, Paprika mletá sladká, Pepř černý celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lososí plátky s citronem postup přípravy receptu:
1 | Plátky lososa opatrně omyjeme ve studené vodě, osušíme a namočíme v citronové šťávě. Potom je pokapeme olejem, posypeme solí, pepřem a mletou paprikou. Připravené plátky naskládáme na olejem vymazaný plech a na každý položíme malé množství nasekaného pórku. |
2 | Naplněný plech vložíme do předehřáté trouby, kde lososí plátky pečeme 20 minut. |
3 | Plech vytáhneme z trouby, upečené plátky necháme přikryté 5 minut odpočinout. Rozdělíme podle porce na jednotlivé talíře, na každou porci dáme 1/2 citronu a jídlo s vhodnou přílohou podáváme. |
Poznámka
Takto připraveného lososa podáváme jako hlavní teplé jídlo s vařeným bramborem.