Jednoduchý recept

Vepřové řízky zapékané s žampionovou rýží

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 47789
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
5 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 hrst Mouka pšeničná hladká
5 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Rýže loupaná
2,5 dl Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
50 g Šunka dušená
800 g Vepřová kýta
1,5 l Voda pitná
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,032 kcal
Kilojoule 4 316kJ
15% Sacharidy 54 g
91% Tuky 68 g
9% Sodík 189 mg
89% Bílkoviny 50 g

Vepřové řízky zapékané s žampionovou rýží postup přípravy receptu:

1

Žampiony opláchneme pod studenou vodou a necháme v sítu okapat. Polovinu nakrájíme na malé kousky, polovinu na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Maso rozkrájíme na plátky, které omyjeme a osušíme, naklepeme, opepříme, osolíme a lehce posypeme moukou.

2

Rýži uvaříme v dostatečném množství osolené vody. V malé pánvi rozehřejeme trochu másla, na něm podusíme jemně nakrájené žampiony doměkka a smícháme je s uvařenou rýží.

3

Ve velké pánvi rozehřejeme olej, na něm prudce osmahneme připravené řízky, pak zmírníme oheň a dopečeme je doměkka. Maso z pánve vyndáme a uschováme v teple. Z pánve slijeme olej, přidáme do ní část másla, zpěníme na něm nakrájenou cibuli, přidáme plátky žampionů a zalijeme smetanou. Vše promícháme a necháme dusit.

4

Zapékací mísu vymažeme olejem a na dno rozprostřeme uvařenou rýži smíchanou se žampiony. Na ni rozložíme upečené řízky, na ně plátek šunky a dušené žampiony. Zalijeme smetanovou šťávou a zapečeme v troubě, předehřáté na 200°C.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept