Jednoduchý recept

Rumpsteak - dvojitá roštěnka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 4779
Kategorie: Maso

Ingredience

800 g Hovězí roštěnka vys. peč.
0,5 dl Hovězí vývar základní
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 533 kcal
Kilojoule 2 228kJ
0% Sacharidy 0 g
44% Tuky 33 g
11% Sodík 227 mg
103% Bílkoviny 58 g

Rumpsteak - dvojitá roštěnka postup přípravy receptu:

1

Roštěnky o hmotnosti 200 g naklepeme, na okrajích na několika místech nakrojíme, osolíme, opepříme a shrneme do původního tvaru.

2

Sádlo rozehřejeme a rostěnky opečeme na obou stranách po 6 - 7 minutách. Poté je přendáme na horkou mísu a sádlo z pánve slijeme. Přidáme máslo a trochu vývaru, ode dna uvolníme šťávu, vše necháme přejít varem a posléze šťávou polijeme roštěnky.

Poznámka

Jako přílohu podáváme smažené nebo opečené brambory, dušenou zeleninu a saláty. Rumpsteak můžeme připravit pouze z dobře uleželého masa. Z čerstvého bude tvrdý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept