Jednoduchý recept

Žampionová rýže

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 47790

Ingredience

1 ks Cibule
2 ks Masox
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
300 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
1 l Voda pitná
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 308 kcal
Kilojoule 1 290kJ
18% Sacharidy 65 g
2% Tuky 2 g
4% Sodík 77 mg
12% Bílkoviny 7 g

Žampionová rýže postup přípravy receptu:

1

Rýži důkladně proláchneme v tekoucí horké vodě, scedíme a necháme v sítu okapat. Masox v hrnku rozmícháme s vodou a necháme přejít na ohni varem.

2

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Žampiony omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na tenké plátky.

3

V zapékací míse rozehřejeme máslo, osmahneme na něm cibuli, pak přisypeme nakrájené žampiony a necháme přikryté pokličkou dusit. Po 5 minutách přidáme okapanou rýži, zalijeme vývarem, osolíme a nejdříve 5 minut přikryté dusíme, pak 5 minut odkryté vaříme, na závěr dopečeme v troubě, předehřáté na 180°C doměkka.

Poznámka

Čerstvé žampiony můžeme nahradit žampiony sterilovanými, které propláchneme ve studené vodě a necháme v sítu okapat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept