Žampionová rýže - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žampionová rýže
Žampionová rýže
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 47790 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 ks | Masox |
300 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 65g |
---|---|
Cholesterol | 1,6mg |
Draslík | 253,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Masox mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žampionová rýže postup přípravy receptu:
1 | Rýži důkladně proláchneme v tekoucí horké vodě, scedíme a necháme v sítu okapat. Masox v hrnku rozmícháme s vodou a necháme přejít na ohni varem. |
2 | Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Žampiony omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na tenké plátky. |
3 | V zapékací míse rozehřejeme máslo, osmahneme na něm cibuli, pak přisypeme nakrájené žampiony a necháme přikryté pokličkou dusit. Po 5 minutách přidáme okapanou rýži, zalijeme vývarem, osolíme a nejdříve 5 minut přikryté dusíme, pak 5 minut odkryté vaříme, na závěr dopečeme v troubě, předehřáté na 180°C doměkka. |
Poznámka
Čerstvé žampiony můžeme nahradit žampiony sterilovanými, které propláchneme ve studené vodě a necháme v sítu okapat.