Mexické tortilly se sýrem a zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 59 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mexické tortilly se sýrem a zeleninou
Mexické tortilly se sýrem a zeleninou
Celkový čas: | 59 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 24 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 47792 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
150 g | Brambory |
1 dl | Bujón zeleninový |
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
200 g | Cuketa |
0,5 kávová lžička | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
3 polévková lžíce | Omáčka sojová světlá |
1 ks | Paprika červená |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr sójový - Tofu |
4 balení | Tortilla |
5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 0,5mg |
Draslík | 496,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Cuketa, Kmín celý, Kopr čerstvý, Olej slunečnicový, Paprika červená, Rajčata, Sůl, Tortilla, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón zeleninový, Máslo čerstvé, Omáčka sojová světlá, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr sójový - Tofu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mexické tortilly se sýrem a zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Omyté a oloupané brambory pokrájíme na kostky, dáme je do hrnce s 5 dl vody, solí a kmínem. Vaříme 10 minut, potom je scedíme a necháme okapat. |
2 | Očištěnou jarní cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno. Omytou a oloupanou cuketu s Tofu sýrem nakrájíme na malé kostičky (1 x 1 cm). Papriku a rajče omyjeme, papriku rozkrájíme, zbavíme semínek a nakrájíme na proužky, rajče nakrájíme na kostičky. Ještě omyjeme petrželku s koprem a bylinky drobně pokrájíme. |
3 | V pánvi si rozpálíme olej s máslem, na něm zpěníme cibuli s česnekem, přidáme ostatní pokrájenou zeleninu a pod pokličkou dusíme cca 4 minuty. Přidáme brambory, Tofu sýr, sójovou omáčku, 1 dl zeleninového bujónu, pepř, 1/2 pokrájených bylinek, promícháme a pomalu vaříme do doby, až se tekutina vyvaří. |
4 | V mikrovlnné troubě ohřejeme podle návodu tortilly. (Přibližně 1-2 minuty při 200°C - 220°C). |
5 | Do středu každé tortilly dáme 1-2 lžíce zeleninové nádivky. Jeden spodní okraj přeložíme dovnitř, okraje tortilly ze dvou stran přeložíme do tvaru kapsy - tímto vytvoříme tzv. "buritos". Posypeme je zbytkem bylinek a podáváme. |