Jednoduchý recept

Kapr v omáčce

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 47794

Ingredience

0,5 dl Citronová šťáva
650 g Kapr obecný
1 dl Olej olivový extra panenský
2 kávová lžička Sůl
Omáčka
30 g Kopr čerstvý
100 g Krabí tyčinky
100 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
200 g Sýr Eidam cihla 45%
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
3 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 903 kcal
Kilojoule 3 778kJ
2% Sacharidy 6 g
94% Tuky 70 g
60% Sodík 1 g
85% Bílkoviny 48 g

Kapr v omáčce postup přípravy receptu:

1

Kapra očistíme, omyjeme ve studené vodě, nakrájíme na podkovy silné 2 cm. Naskládáme je na olejem vymazaný plech, osolíme, pokapeme olejem, potom citronovou šťávou a zatím necháme stranou.

2

Omáčka: v mixéru rozmixujeme víno, krabí tyčinky, přidáme máslo a vejce, olej, podle chuti sůl, pepř a ještě rozmixujeme. Do rozmixované omáčky přidáme nasekaný kopr, zamícháme a omáčkou polijeme ryby na plechu. Nakonec je posypeme nastrouhaným sýrem a vložíme do nahřáté trouby. Pečeme 20-25 minut.

3

Upečené vytáhneme z trouby, necháme 10 minut přikryté uležet a potom dělíme porce na jednotlivé talíře a podáváme.

Poznámka

Takto připraveného kapra podáváme jako teplé hlavní jídlo s vařenými brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept