Kapr v omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr v omáčce
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 47794 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 dl | Citronová šťáva |
650 g | Kapr obecný |
1 dl | Olej olivový extra panenský |
2 kávová lžička | Sůl |
Omáčka | |
---|---|
30 g | Kopr čerstvý |
100 g | Krabí tyčinky |
100 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Eidam cihla 45% |
1 ks | Vejce slepičí |
3 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 250,6mg |
Draslík | 808,6mg |
Vláknina | 481,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,7mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kapr obecný, Sůl, Kopr čerstvý, Krabí tyčinky, Sůl, Sýr Eidam cihla 45%, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr v omáčce postup přípravy receptu:
1 | Kapra očistíme, omyjeme ve studené vodě, nakrájíme na podkovy silné 2 cm. Naskládáme je na olejem vymazaný plech, osolíme, pokapeme olejem, potom citronovou šťávou a zatím necháme stranou. |
2 | Omáčka: v mixéru rozmixujeme víno, krabí tyčinky, přidáme máslo a vejce, olej, podle chuti sůl, pepř a ještě rozmixujeme. Do rozmixované omáčky přidáme nasekaný kopr, zamícháme a omáčkou polijeme ryby na plechu. Nakonec je posypeme nastrouhaným sýrem a vložíme do nahřáté trouby. Pečeme 20-25 minut. |
3 | Upečené vytáhneme z trouby, necháme 10 minut přikryté uležet a potom dělíme porce na jednotlivé talíře a podáváme. |
Poznámka
Takto připraveného kapra podáváme jako teplé hlavní jídlo s vařenými brambory.