Pečené plátky lilku s ořechy a česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 42 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené plátky lilku s ořechy a česnekem
Celkový čas: | 42 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 47796 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
4 ks | Lilek |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
4 polévková lžíce | Ořechy lískové |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
1 polévková lžíce | Sůl |
1,5 kávová lžička | Sůl bylinková |
Jogurtový dip | |
---|---|
2 ks | Cibule |
1 špetka | Hřebíček |
400 g | Jogurt bílý |
4 polévková lžíce | Mandle |
1 špetka | Nové koření mleté |
0,5 kávová lžička | Pepř citronový |
2 špetka | Sůl |
2 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 905,4mg |
Vláknina | 38g |
Vitamín A | 69,7mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,7mg |
Vitamín E | 8,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Lilek, Ořechy lískové, Sůl, Cibule, Hřebíček, Mandle, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř 4 barev, Sůl bylinková, Jogurt bílý, Nové koření mleté, Pepř citronový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené plátky lilku s ořechy a česnekem postup přípravy receptu:
1 | Lilky omyjeme osušíme a podélně je rozkrájíme na plátky silné 2,5 cm. Osolíme je (1 lžíce) a necháme 20 minut "vypotit". Potom je opláchneme a necháme okapat. |
2 | Mezitím si očistíme česnek, posekáme ho nadrobno a odložíme do misky. Posekáme loupané mandle a vlašské ořechy a odložíme je do druhé misky. |
3 | Připravíme si jogurtový dip. Očistíme lahůdkové cibule a pokrájíme je na velmi tenké kroužky. Do mísy si dáme bílý jogurt, cibuli, sůl, citrónový pepř, posekané mandle, přidáme čerstvě pomleté nové koření, hřebíček a zázvor. Vše důkladně promícháme a dip rozdělíme do malých misek. |
4 | Ve větší pánvi si rozpálíme olej a lilky orestujeme z každé strany do zlatohněda. Restujeme je přibližně po 1,5 minutě z každé strany. Když máme jednu stranu orestovanou, plátky otočíme, posypeme bylinkovou solí, čerstvě mletým pepřem 4 barev, česnekem a restujeme druhou stranu. Pak osolíme a okořeníme orestované druhé strany lilků a vyjmeme je z oleje. Lilky ozdobně poskládáme na talíře, ozdobíme je posekanými vlašskými ořechy a servírujeme je s jogurtovým dipem. |