Recept

Pečené plátky lilku s ořechy a česnekem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 42 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 47796
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

4 stroužek Česnek
4 ks Lilek
4 polévková lžíce Olej olivový
4 polévková lžíce Ořechy lískové
4 kávová lžička Pepř 4 barev
1 polévková lžíce Sůl
1,5 kávová lžička Sůl bylinková
Jogurtový dip
2 ks Cibule
1 špetka Hřebíček
400 g Jogurt bílý
4 polévková lžíce Mandle
1 špetka Nové koření mleté
0,5 kávová lžička Pepř citronový
2 špetka Sůl
2 špetka Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 392 kcal
Kilojoule 1 640kJ
10% Sacharidy 37 g
37% Tuky 28 g
32% Sodík 631 mg
24% Bílkoviny 13 g

Pečené plátky lilku s ořechy a česnekem postup přípravy receptu:

1

Lilky omyjeme osušíme a podélně je rozkrájíme na plátky silné 2,5 cm. Osolíme je (1 lžíce) a necháme 20 minut "vypotit". Potom je opláchneme a necháme okapat.

2

Mezitím si očistíme česnek, posekáme ho nadrobno a odložíme do misky. Posekáme loupané mandle a vlašské ořechy a odložíme je do druhé misky.

3

Připravíme si jogurtový dip. Očistíme lahůdkové cibule a pokrájíme je na velmi tenké kroužky. Do mísy si dáme bílý jogurt, cibuli, sůl, citrónový pepř, posekané mandle, přidáme čerstvě pomleté nové koření, hřebíček a zázvor. Vše důkladně promícháme a dip rozdělíme do malých misek.

4

Ve větší pánvi si rozpálíme olej a lilky orestujeme z každé strany do zlatohněda. Restujeme je přibližně po 1,5 minutě z každé strany. Když máme jednu stranu orestovanou, plátky otočíme, posypeme bylinkovou solí, čerstvě mletým pepřem 4 barev, česnekem a restujeme druhou stranu. Pak osolíme a okořeníme orestované druhé strany lilků a vyjmeme je z oleje. Lilky ozdobně poskládáme na talíře, ozdobíme je posekanými vlašskými ořechy a servírujeme je s jogurtovým dipem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept