Srnčí kýta na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí kýta na smetaně
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 47798 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 g | Bobkový list |
80 g | Celer bulvový |
100 g | Cibule |
5 ml | Citronová šťáva |
25 g | Hořčice |
2 g | Jalovec |
600 g | Knedlík kynutý |
50 g | Máslo čerstvé |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
80 g | Mrkev kořen |
2 g | Nové koření celé |
80 ml | Ocet vinný |
2 g | Pepř černý celý |
80 g | Petržel kořen |
50 g | Sádlo škvařené |
80 g | Slanina vepřová |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
900 g | Srnčí kýta |
12 g | Sůl |
1 g | Tymián sušený |
800 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 60,5mg |
Draslík | 175,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 52,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Citronová šťáva, Nové koření celé, Ocet vinný, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Tymián sušený, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Jalovec, Knedlík kynutý, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Smetana 12% (konzumní), Srnčí kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí kýta na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Srnčí maso odblaníme, slaninu nakrájíme na klínky a srnčí kýtu slaninou prošpikujeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, mrkev, celer a petržel nastrouháme nahrubo. V pekáčku rozehřejeme sádlo s máslem, přiložíme srnčí maso a ze všech stran zprudka osmahneme. Přisypeme cibuli, zpěníme, podlijeme vodou, octem, osolíme, okořeníme jalovcem, novým kořením, bobkovým listem, celým pepřem, tymiánem, přidáme strouhanou zeleninu, pekáček vložíme do trouby a pečeme při střední teplotě téměř doměkka. Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, z pekáčku vyndáme celé koření, ve smetaně rozmícháme mouku a nalijeme do pekáčku, dobře rozmícháme, přidáme 1 lžíci hořčice, dochutíme citronovou šťávou, vrátíme do omáčky plátky masa a dopečeme. |
2 | Maso upravíme na talíře, doplníme houskovým knedlíkem a přelijeme smetanovou omáčkou. |