Hovězí šašlik - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí šašlik
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47799 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
750 g | Hovězí maso zadní |
1,5 dl | Hovězí vývar základní |
1 špetka | Koriandr mletý |
0,5 dl | Ocet vinný |
1,5 dl | Olej olivový |
1 špetka | Paprika mletá pálivá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 151,3mg |
Draslík | 198,5mg |
Vláknina | 915,8mg |
Vitamín A | 30,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Hovězí vývar základní, Koriandr mletý, Ocet vinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Olej olivový, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí šašlik postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na tenké plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V misce z vody, části oleje a octa smícháme marinádu. Hovězí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky a naklepeme, vložíme do mísy, opepříme, osolíme, posypeme paprikou, přidáme koriandr a nakrájenou cibuli, vše důkladně promícháme. Potom ještě k masu přilijeme marinádu, vše znovu promícháme a necháme v chladnu odležet. |
2 | Marinované kousky masa napichujeme na grilovací jehly nebo dřevěné špejle a prokládáme je plátky slaniny. |
3 | Ve velké pánvi rozehřejeme olej a na něm špízy opečeme prudce ze všech stran, pak podlijeme vývarem a krátce podusíme. |
4 | Podáváme s chlebem, rajčaty a okurkami. |