Vepřové ledvinky dušené na cibuli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové ledvinky dušené na cibuli
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 478 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 g | Cibule |
1 g | Kmín celý |
80 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 g | Pepř černý mletý |
30 g | Sůl |
150 g | Tuk |
1000 g | Vepřové ledvinky |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 333,3mg |
Draslík | 268,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 199,8mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín celý, Sůl, Tuk, Vepřové ledvinky, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové ledvinky dušené na cibuli postup přípravy receptu:
1 | Vepřové ledvinky omyjeme, odblaníme, podélně rozkrojíme a očistíme. |
2 | Ledvinky nakrájíme na tenké plátky, spaříme je několikrát vařící vodou a důkladně je propláchneme. |
3 | V polovině tuku osmažíme jemně nakrájenou cibuli dorůžova, přidáme ledvinky, kmín, pepř a zastříkneme vodou. Za občasného promíchání a podlévání vodou dusíme pod poklicí téměř doměkka. |
4 | Potom ledvinky vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a z prosáté mouky, rozředíme vodou a rozšleháme. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme. |
5 | Nakonec omáčku přecedíme na ledvinky, osolíme a krátce podusíme. |