Treska s pelyňkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska s pelyňkovou omáčkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 4780 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Cibulka jarní |
1 špetka | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Fenykl obecný |
800 g | Filé z aljašské tresky |
150 g | Kedlubna |
0,5 ks | Kerblík |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Omáčka hnědá univerzální (UHO) |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 polévková lžíce | Pernod |
200 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 špetka | Sůl |
150 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 92,0mg |
Draslík | 204,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Cukr krupice, Fenykl obecný, Kedlubna, Kerblík, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pernod, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Omáčka hnědá univerzální (UHO) nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Treska s pelyňkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Tresku ogrilujeme, ochutíme solí a pepřem. |
2 | Připravíme omáčku. Všechnu zeleninu nakrájíme na kostičky a podusíme 5min na rozehřátém másle. Poté přilijeme víno, pernod a pivo a vaříme do zhoustnutí. |
3 | Vmícháme mletý fenykl a nasekaný kerblík. Na závěr osladíme a přimícháme základní hnědou omáčku. |
Poznámka
Hnědá omáčka viz recept \"Základní hnědá omáčka\"