Pečený candát na špenátových listech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený candát na špenátových listech
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 47801 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Candát obecný |
1 ks | Citrony |
100 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Pomeranče |
100 g | Rozinky tmavé |
300 g | Špenát listový čerstvý |
30 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 47,0mg |
Draslík | 575,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 66,9mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Pomeranče, Špenát listový čerstvý, Strouhanka, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Candát obecný, Máslo čerstvé, Rozinky tmavé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečený candát na špenátových listech postup přípravy receptu:
1 | Ryby očistíme, vykucháme, důkladně omyjeme a po délce rozpůlíme. Dobře je potřeme solí. Plech vymažeme máslem. Špenátové listy omyjeme a celé naskládáme na vymazaný plech. Na ně poklademe půlky ryby, kůží nahoru, pokapeme je vymačkanou citronovou a pomerančovou šťávou. Na každou porci položíme plátek másla. Posypeme nastrouhanou pomerančovou a citronovou kůrou a nastrouhaným sýrem. Nakonec sýr posypeme strouhankou a rozinkami. |
2 | Připravený plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme 25 minut. Upečené ryby pokládáme na mělké oválné talíře a podáváme. |
Poznámka
Jídlo podáváme teplé s vařenými brambory, anebo smaženými hranolky.