Jednoduchý recept

Pečený candát na špenátových listech

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 47801
Kategorie: Maso

Ingredience

500 g Candát obecný
1 ks Citrony
100 g Máslo čerstvé
1 ks Pomeranče
100 g Rozinky tmavé
300 g Špenát listový čerstvý
30 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
100 g Sýr Parmezán

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 471 kcal
Kilojoule 1 972kJ
9% Sacharidy 33 g
38% Tuky 28 g
35% Sodík 705 mg
44% Bílkoviny 25 g

Pečený candát na špenátových listech postup přípravy receptu:

1

Ryby očistíme, vykucháme, důkladně omyjeme a po délce rozpůlíme. Dobře je potřeme solí. Plech vymažeme máslem. Špenátové listy omyjeme a celé naskládáme na vymazaný plech. Na ně poklademe půlky ryby, kůží nahoru, pokapeme je vymačkanou citronovou a pomerančovou šťávou. Na každou porci položíme plátek másla. Posypeme nastrouhanou pomerančovou a citronovou kůrou a nastrouhaným sýrem. Nakonec sýr posypeme strouhankou a rozinkami.

2

Připravený plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme 25 minut. Upečené ryby pokládáme na mělké oválné talíře a podáváme.

Poznámka

Jídlo podáváme teplé s vařenými brambory, anebo smaženými hranolky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept