Jednoduchý recept

Ostrý hovězí špíz

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 47802
Kategorie: Maso

Ingredience

1 špetka Chilli koření mleté
1 ks Cibule
750 g Hovězí maso zadní
200 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
2 polévková lžíce Kečup
250 g Klobása uzená
5 g Máslo čerstvé
5 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 610 kcal
Kilojoule 2 554kJ
16% Sacharidy 59 g
22% Tuky 16 g
17% Sodík 344 mg
100% Bílkoviny 56 g

Ostrý hovězí špíz postup přípravy receptu:

1

Papriky podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců, opláchneme pod studenou vodou a nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Hrášek slijeme a necháme v sítu okapat. Klobásu nakrájíme na kolečka. Rýži uvaříme doměkka v dostatečném množství osolené vody.

2

Hovězí maso nakrájíme na plátky, opepříme, osolíme a střídavě s kolečky klobásy napichujeme na grilovací jehly nebo dřevěné špejle.

3

Ve zapékací míse rozpálíme olej, na něm špízy s masem opečeme prudce ze všech stran, a poté dáme doměkka dusit do trouby, předehřáté na 200°C. V případě potřeby podléváme vývarem, občas během dušení obracíme a poléváme vypečenou šťávou.

4

V pánvi rozehřejeme máslo a na něm zpěníme nakrájenou cibuli, ke které přidáme chilli koření. Potom přisypeme nakrájenou papriku a hrášek, přidáme kečup a necháme přikryté dusit. Když je paprika měkká, přimícháme uvařenou rýži a prohřejeme.

5

Rýži rozdělíme na porce na talíře a přidáme k nim upečené maso na jehle.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept