Jednoduchý recept

Srnčí kýta s vinnou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 47803
Kategorie: Maso

Ingredience

1 g Bobkový list
600 g Brambory vařené
100 g Cibule
5 ml Citronová šťáva
50 ml Griotka
2 g Jalovec
40 g Kompot brusinkový
1 g Koriandr mletý
50 g Máslo čerstvé
60 g Mouka polohrubá
2 g Nové koření celé
50 ml Ocet vinný červený
2 g Pepř černý celý
50 g Sádlo škvařené
1 g Šalvěj sušená
80 g Slanina vepřová
900 g Srnčí kýta
10 g Sůl
1 g Tymián sušený
300 ml Víno červené
500 ml Voda pitná
250 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 656 kcal
Kilojoule 2 744kJ
10% Sacharidy 36 g
35% Tuky 26 g
54% Sodík 1 g
90% Bílkoviny 51 g

Srnčí kýta s vinnou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Srnčí maso vcelku odblaníme, osolíme, slaninu nakrájíme na menší hranolky a maso slaninou prošpikujeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, brusinkový kompot scedíme.

2

V pekáčku roztavíme sádlo s máslem a prošpikované maso osmažíme ze všech stran. Přisypeme cibuli, osmahneme, podlijeme 1 dl vody, octem, přidáme celý pepř, nové koření, jalovec, špetku tymiánu, přisypeme kořenovou zeleninu, pekáček vložíme do vyhřáté trouby a pečeme téměř doměkka. Podle potřeby podléváme vodou.

3

Maso vyjmeme z pekáčku a nakrájíme na plátky, do pekáčku přilijeme víno, griotku, citronovou šťávu, okořeníme mletým koriandrem, šalvějí, zahustíme polohrubou moukou rozmíchanou v 1 dl vody, přidáme brusinky, vrátíme do pekáčku plátky masa a dopečeme. Před podáváním vyndáme celé koření. Jako přílohu volíme vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept