Jednoduchý recept

Severočeský vepřový špíz

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Severočeský vepřový špíz 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 47804
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Anglická slanina
3 stroužek Česnek
2 ks Cibule
250 g Klobása Dunajská
5 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
750 g Vepřová kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 828 kcal
Kilojoule 3 465kJ
2% Sacharidy 6 g
86% Tuky 65 g
19% Sodík 372 mg
94% Bílkoviny 53 g
Severočeský vepřový špíz
  • Severočeský vepřový špíz
  • 1
  • Severočeský vepřový špíz
  • 2
  • Vložit obrázek

Severočeský vepřový špíz postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka. Klobásu také rozkrájíme na kolečka a slaninu na tenké kousky. Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme v misce se solí.

2

Vepřovou kýtu nakrájíme na kousky, které opepříme, potřeme česnekem se solí a olejem, vložíme do mísy a necháme v chladu marinovat. Během marinování občas promícháme.

3

Marinované kousky masa napichujeme střídavě se slaninou a kolečky cibule a klobásy na grilovací jehly nebo dřevěné špejle.

4

Ve velké pánvi rozehřejeme olej a špízy na něm prudce osmažíme ze všech stran, pak oheň zmírníme a dopečeme je.

Poznámka

Podáváme s chlebem nebo klasickým bramborákem.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Severočeský vepřový špíz
Maso jsem nechala marinovat bez soli, tu jsem přidala těsně před přípravou. Špízy jsou dost veliké, dělala jsem jich více a jelikož nemám tak velkou pánev, tak jsem je připravovala v troubě. V receptu je uvedeno mizivé množství oleje, je ho třeba více a použila jsem řepkový. Různé špízy máme rádi, tak jsme si pochutnali. Pro vůni se může přidat i kousek obyčejné uzené slaniny. Jako přílohu jsem použila v páře vařené chalupářské brambory se slupkou a zelný salát s paprikou.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept