Jednoduchý recept

Pikantní lososí kostky

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 47806
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 kávová lžička Chilli koření mleté
1 ks Citrony
100 g Fazolky mražené
40 g Kopr čerstvý
500 g Losos obecný
100 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Med včelí
40 g Pórek
0,5 kávová lžička Sůl
200 g Tykev
1 dl Voda pitná
1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 255 kcal
Kilojoule 1 067kJ
3% Sacharidy 9 g
23% Tuky 17 g
7% Sodík 141 mg
32% Bílkoviny 18 g

Pikantní lososí kostky postup přípravy receptu:

1

Ryby očistíme, vykucháme, nakrájíme na kostky o velikosti 6 x 6 cm a důkladně omyjeme ve studené vodě. Osušíme je, osolíme.

2

V pánvi rozpálíme máslo a na něm zprudka opeče rybí kostky po obou stranách. Vybereme je z pánve, podle chuti posypeme chilli kořením a naskládáme je na máslem vymazaný plech. Přidáme fazolky, které polijeme vodou smíchanou s medem. Naskládáme na tenké plátky nakrájenou tykev, vše pokapeme vymačkanou citronovou šťávou a worcesterskou omáčkou. Posypeme jemně nastrouhaným česnekem, na kolečka nakrájeným pórkem a naplněný plech dáme do horké trouby, kde pečeme 25-30 minut.

3

Upečené lososí kostky porcujeme na talíře, přidáme tykev s fazolkami a jídlo podáváme. Před podáváním každou porci posypeme nasekaným koprem.

Poznámka

Lososí kostky podáváme jako hlavní teplé jídlo. Můžeme je podávat také s vařenými brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept