Jihočeská jehla z vepřové kýty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jihočeská jehla z vepřové kýty
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47808 |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
1 ks | Celer bulvový |
100 g | Celer sterilovaný |
100 g | Houby nakládané |
1 špetka | Hřebíček |
1 ks | Mrkev kořen |
5 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
1 špetka | Sůl |
750 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 125,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 55,7mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Celer sterilovaný, Houby nakládané, Hřebíček, Olej rostlinný, Petržel kořen, Sůl, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jihočeská jehla z vepřové kýty postup přípravy receptu:
1 | Mrkev, petržel a celer oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. |
2 | Maso nakrájíme na kostky, naskládáme do mísy a zasypeme nakrájenou zeleninou. Přisypeme sůl, pepř, hřebíček a bobkový list, zalijeme olejem, promícháme a necháme v chladu několik hodin při občasném zamíchání odležet. |
3 | Marinované maso napícháme na grilovací jehly nebo dřevěné špejle. |
4 | Můžeme opéct na grilu, případně ve velké pánvi na rozpáleném oleji. Během pečení obracíme a potíráme olejem nebo vypečenou šťávou. |
5 | Podáváme se sterilovaným celerem, nakládanými houbami a chlebem. |