Jednoduchý recept

Živáňská ze tří druhů masa

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 47809

Ingredience

250 g Anglická slanina
4 ks Cibule
250 g Hovězí maso zadní
5 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Paprika mletá sladká
250 g Skopová kýta
1 špetka Sůl
250 g Vepřová kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 715 kcal
Kilojoule 2 993kJ
3% Sacharidy 10 g
75% Tuky 56 g
32% Sodík 649 mg
75% Bílkoviny 42 g

Živáňská ze tří druhů masa postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme na plátky.

2

Všechny 3 druhy masa nakrájíme na plátky, naklepeme je, osolíme, posypeme paprikou, potřeme olejem, naskládáme do mísy a necháme alespoň 2 hodiny v chladnu odležet. Čím déle maso marinujeme, tím lépe.

3

Marinované kousky masa pak napichujeme střídavě s cibulí a slaninou na grilovací jehly nebo dřevěné špejle. Grilujeme na mřížce, nebo můžeme opéct ve velké pánvi v rozpáleném oleji. V tom případě nejprve prudce opečeme, pak zmírníme oheň a pomalu dopékáme.

Poznámka

Podstatné pro správnou živáňskou pečeni je, že použijeme všechny 3 druhy masa, které při napichování střídáme. Podáváme s vařenými bramborami, jemně nakrájenou cibulí, hořčicí a kyselou okurkou. Můžeme také podávat jenom s chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept