Živáňská ze tří druhů masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Živáňská ze tří druhů masa
Živáňská ze tří druhů masa
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 47809 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 g | Anglická slanina |
4 ks | Cibule |
250 g | Hovězí maso zadní |
5 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
250 g | Skopová kýta |
1 špetka | Sůl |
250 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 120,6mg |
Draslík | 486,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Skopová kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Živáňská ze tří druhů masa postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme na plátky. |
2 | Všechny 3 druhy masa nakrájíme na plátky, naklepeme je, osolíme, posypeme paprikou, potřeme olejem, naskládáme do mísy a necháme alespoň 2 hodiny v chladnu odležet. Čím déle maso marinujeme, tím lépe. |
3 | Marinované kousky masa pak napichujeme střídavě s cibulí a slaninou na grilovací jehly nebo dřevěné špejle. Grilujeme na mřížce, nebo můžeme opéct ve velké pánvi v rozpáleném oleji. V tom případě nejprve prudce opečeme, pak zmírníme oheň a pomalu dopékáme. |
Poznámka
Podstatné pro správnou živáňskou pečeni je, že použijeme všechny 3 druhy masa, které při napichování střídáme. Podáváme s vařenými bramborami, jemně nakrájenou cibulí, hořčicí a kyselou okurkou. Můžeme také podávat jenom s chlebem.