Jednoduchý recept

Biftek tatarský

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 4781
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 ks Cibule
400 g Hovězí svíčková
1 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
4 ks Vaječný žloutek slepičí
1 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 251 kcal
Kilojoule 1 050kJ
1% Sacharidy 3 g
13% Tuky 10 g
8% Sodík 168 mg
48% Bílkoviny 27 g

Biftek tatarský postup přípravy receptu:

1

Maso velmi dobře omyjeme a uškrábeme nožem, abychom odstranili všechny blány. Poté je umeleme dvakrát strojkem anebo usekáme nožem na kaši.

2

Přidáme olej, sůl, vodu a pepř. Z takto namletého masa vytvoříme bochánky na skleněných mísách. Do bochánků uděláme doprostřed důlky, do nichž vložíme po syrovém žloutku. Okolo masa poskládáme kroužky cibule, trošku papriky mleté, pepře, hořčici.atd.

3

Biftek podáváme syrový.

Poznámka

Maso na tatarský biftek použijeme z pravé svíčkové z úzké špičky, použe čerstvé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept