Jednoduchý recept

Vepřové ražniči s lečem

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Vepřové ražniči s lečem 5 1
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 47812
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Anglická slanina
3 ks Cibule
150 g Lečo sterilované
5 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
750 g Vepřová kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 579 kcal
Kilojoule 2 422kJ
3% Sacharidy 10 g
55% Tuky 41 g
23% Sodík 456 mg
71% Bílkoviny 40 g
Vepřové ražniči s lečem
  • Vepřové ražniči s lečem
  • 1
  • Vepřové ražniči s lečem
  • 2
  • Vložit obrázek

Vepřové ražniči s lečem postup přípravy receptu:

1

Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme na plátky.

2

Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostičky, lehce naklepeme, opepříme a osolíme. Kostky masa střídavě s kolečky cibule a plátky slaniny napichujeme na grilovací jehly nebo dřevěné špejle.

3

Ve velké pánvi rozehřejeme olej a na něm prudce špízy opečeme ze všech stran, poté zmírníme oheň a pomalu je dopékáme doměkka. Pokud je potřeba, můžeme je podlít vývarem a přikryté podusit.

4

Upečené špízy vyjmeme z pánve a dáme do tepla - například do mírně vyhřáté trouby. V pánvi na tuku po pečení necháme povařit lečo.

5

Porce leča rozdělíme na servírovací talíře a na ně dáme ražniči. Podáváme se smaženými bramborovými hranolkami.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Vepřové ražniči s lečem
Podobný typ jídel nám chutná a tohle ražniči není vyjímkou. Gramáž ingrediencí není třeba přesně dodržet. Cibuli na ražniči krájím na čtvrtky a pak rozeberu, masa na 1 porci jsem použila o něco méně než uvádí recept. Pokud mám lečo hodně kyselé, přidávám malinko moučkového cukru. recept můžu doporučit.blink

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept