Vepřové ražniči s lečem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové ražniči s lečem
Vepřové ražniči s lečem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 47812 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
3 ks | Cibule |
150 g | Lečo sterilované |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
750 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 142,6mg |
Draslík | 878,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Sůl, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lečo sterilované, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové ražniči s lečem postup přípravy receptu:
1 | Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme na plátky. |
2 | Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostičky, lehce naklepeme, opepříme a osolíme. Kostky masa střídavě s kolečky cibule a plátky slaniny napichujeme na grilovací jehly nebo dřevěné špejle. |
3 | Ve velké pánvi rozehřejeme olej a na něm prudce špízy opečeme ze všech stran, poté zmírníme oheň a pomalu je dopékáme doměkka. Pokud je potřeba, můžeme je podlít vývarem a přikryté podusit. |
4 | Upečené špízy vyjmeme z pánve a dáme do tepla - například do mírně vyhřáté trouby. V pánvi na tuku po pečení necháme povařit lečo. |
5 | Porce leča rozdělíme na servírovací talíře a na ně dáme ražniči. Podáváme se smaženými bramborovými hranolkami. |
Podobný typ jídel nám chutná a tohle ražniči není vyjímkou. Gramáž ingrediencí není třeba přesně dodržet. Cibuli na ražniči krájím na čtvrtky a pak rozeberu, masa na 1 porci jsem použila o něco méně než uvádí recept. Pokud mám lečo hodně kyselé, přidávám malinko moučkového cukru. recept můžu doporučit.