Řecká musaka ze skopového masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řecká musaka ze skopového masa
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 47813 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory |
100 g | Houby nakládané |
2 dl | Hovězí vývar základní |
3 dl | Kečup |
50 g | Křen |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 ks | Rajčata |
200 g | Rýže loupaná |
750 g | Skopová kýta |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 78g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 812,1mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Houby nakládané, Hovězí vývar základní, Křen, Rajčata, Rýže loupaná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Olej olivový, Pepř černý mletý, Skopová kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řecká musaka ze skopového masa postup přípravy receptu:
1 | Brambory oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na plátky a uvaříme v slané vodě. Rýži propláchneme a uvaříme v osolené vodě. Rajčata omyjeme a nakrájíma na čtvrtky. Nakládané houby slijeme a necháme v sítu okapat. Křen oškrábeme a nastrouháme najemno. Skopovou kýtu nakrájíme na malé kostky a osolíme. |
2 | Ve velké pánvi rozehřejeme olej a maso na něm prudce za stálého míchání ze všech stran opečeme. Pak oheň zmírníme, přilijeme vývar, přidáme kečup, vše promícháme a pomalu dusíme pod pokličkou. Během dušení občas zamícháme a podle potřeby přilijeme vývar. |
3 | Když je maso téměř měkké, necháme chvíli odkryté smažit, potom přidáme uvařené brambotry a rýži, okapané houby a nakrájená rajčata, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Na závěr dochutíme pepřem a solí. |
4 | Podáváme s 1 lžičkou strouhaného křenu. |