Jednoduchý recept

Srnčí maso pečené

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 47814

Ingredience

60 g Cibule
30 g Hořčice
600 g Hranolky
50 ml Martell cognac
50 g Máslo čerstvé
60 g Okurky nakládané
2 g Paprika mletá pálivá
15 g Paprika mletá sladká
2 g Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
1000 g Srnčí kýta
10 g Sůl
150 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 597 kcal
Kilojoule 2 499kJ
7% Sacharidy 25 g
33% Tuky 25 g
50% Sodík 998 mg
99% Bílkoviny 56 g

Srnčí maso pečené postup přípravy receptu:

1

Srnčí maso, nejlépe z kýty, odblaníme, očistíme, slaninu nakrájíme na menší klínky a maso vcelku slaninou prošpikujeme. Do pekáčku dáme máslo, přiložíme maso, podlijeme troškou vody, přisypeme mletou sladkou i pálivou papriku, osolíme, opepříme, přidáme hořčici, vložíme pekáček do trouby a pečeme téměř doměkka. Zpočátku podléváme vodou, před koncem pečení podlijeme vínem a koňakem. Upečené maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, ozdobíme kroužky cibule, plátky kyselé okurky a podáváme se smaženými hranolkami. Porce přelijeme 1 lžící vypečené šťávy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept