Jednoduchý recept

Zapečená klobása s bramborovou kaší

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 47816

Ingredience

1 kg Brambory
1 ks Citrony
100 g Hořčice
100 g Kečup ostrý
400 g Klobása debrecínská
100 g Máslo čerstvé
20 g Petržel - nať
100 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 974 kcal
Kilojoule 4 074kJ
15% Sacharidy 55 g
93% Tuky 70 g
32% Sodík 642 mg
81% Bílkoviny 45 g

Zapečená klobása s bramborovou kaší postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky, umyjeme a v hrnci s osolenou vodou uvaříme doměkka. Potom je scedíme a vyšleháme na hustou kaši. Zatím necháme stranou. Zapékací mísu vymažeme máslem.

2

Klobásy nařízneme na vrchní části. Naskládáme je do středu zapékací mísy. Každou naříznutou klobásu naplníme hořčici, kečupem, plátkem sýra a pokapeme vymačkanou citrónovou šťávou.

3

Bramborovou kaší naplníme cukrářský sáček a naaranžujeme kaši na okraje zapékací mísy. Vložíme do předehřáté trouby a klobásu s kaší pečeme 20 minut. Kaše musí mít zapečené vršky a klobása dobře upečená.

4

Hotové jídlo porcujeme na jednotlivé talíře, posypeme nasekanou petrželovou natí a podáváme.

Poznámka

Podáváme jako hlavní teplé jídlo. Ke každé porci přidáme plátek citrónu a čerstvou zeleninu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept