Srnčí ragú s povidly - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí ragú s povidly
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 47817 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
80 g | Cibule |
3 ml | Citronová šťáva |
20 g | Cukr krupice |
2 g | Jalovec |
600 g | Knedlík kynutý |
40 g | Máslo čerstvé |
2 g | Nové koření celé |
2 g | Pepř černý celý |
160 g | Perník |
50 g | Povidla švestková |
40 g | Sádlo škvařené |
1000 g | Srnčí kýta |
10 g | Sůl |
1 g | Tymián sušený |
250 ml | Víno červené |
250 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 34,5mg |
Draslík | 83,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 12,8mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Cukr krupice, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sádlo škvařené, Sůl, Tymián sušený, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Knedlík kynutý, Máslo čerstvé, Perník, Povidla švestková, Srnčí kýta, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí ragú s povidly postup přípravy receptu:
1 | Maso odblaníme, nakrájíme na nudličky, kořenovou zeleninu očistíme, nastrouháme nahrubo, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno. |
2 | V hrnci rozpustíme sádlo s máslem, přisypeme kořenovou zeleninu, cibuli, cukr a smažíme dohněda. Přidáme maso, orestujeme, okořeníme jalovcem, novým kořením, celým pepřem, tymiánem, osolíme, podlijeme vodou a za občasného podlévání dusíme téměř doměkka. Nyní přimícháme povidla, strouhaný perník, podle potřeby podlijeme, přilijeme víno, zakápneme citronovou šťávou a dodusíme. |
3 | Podáváme s houskovým knedlíkem. |