Jednoduchý recept

Brambory s bylinkovým kořením

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 47819

Ingredience

1 kg Brambory
30 g Cibulka jarní
1 kávová lžička Estragon
1 polévková lžíce Kerblík
0,5 kávová lžička Kmín celý
100 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
3 l Voda pitná
1 dl Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 235 kcal
Kilojoule 983kJ
6% Sacharidy 23 g
20% Tuky 15 g
11% Sodík 227 mg
10% Bílkoviny 6 g

Brambory s bylinkovým kořením postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostky a v hrnci s osolenou vodou uvaříme doměkka. Uvařené scedíme, dáme stranou a udržujeme teplé.

2

V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku, hned přimícháme estragon, kerblík, přisypeme kmín, zalijeme vývarem a stálým mícháním přivedeme k varu.

3

S připravenou zálivkou zalijeme teplé brambory, podle vlastní chuti osolíme, opepříme. Nakonec vše dobře promícháme, porcujeme na talíře a brambory podáváme.

Poznámka

Takto připravené brambory podáváme k různým druhům pečeného masa.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept